19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Čínské čtverečky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 200 g
hořké mandle 100 g
máslo 100 g
moučkový cukr 120 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup

Na vál nasypeme hladkou mouku, cukr, mleté neloupané mandle, kakao, skořici, mletý nebo dobře rozdrcený badyán (asi 1/4 hvězdičky), 2 pomleté hřebíčky a na špičku nože zázvoru. Promícháme, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj vajíčko a pomocí másla a medu vypracujeme těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladu na dvě hodiny odpočinout. Potom těsto rozválíme a vykrájíme čtverečky (vezmu rádýlko a udělám čtverečky rádýlkem). Polovinu tvarů potřeme bílkem a posypeme nudličkami loupaných mandlí - z mandlových nudliček tvoříme "čínská" písmena. Upečeme v troubě na 160° asi 8 - 10 minut. Upečené vychladlé čtverečky spojíme čokoládovým krémem.

Čokoládový krém:
125g změklého másla utřeme do pěny, přidáme 1 žloutek a 100g změklé čokolády.

Z uvedeného množství je cca 80 ks.


 


RECEPTY

Masarykovo cukroví

Postup: Ořechy alespoň na hodinu namočíme do studené vody, pak je necháme pořádně v... zobrazit recept

RECEPTY

Pudink s jogurtem

Postup: Uvaříme pudink z půl litru mléka, pudinkového prášku a 3 vrchovatých lžic... zobrazit recept

RECEPTY

Salát s ředkvičkami a fenyklem

Postup: Čerstvý fenykl očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh a losos v Muurikka Smoker

Postup:

RECEPTY

Rybízová marmeláda

Postup: Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Králova vila

Naším cílem je věnovat se vám s maximálním úsilím a pokusit se vám splnit...